Viognier "Glou-Glou"
Domaine Faury är en av de mest hantverksmässiga producenterna i norra Rhône med totalt 17 hektar som breder ut sig över några av de bästa lägena i Côte-Rôtie, Condrieu och Saint-Joseph.
Till skillnad från många andra producenter i området är Faury restriktiva med nya ekfat vid lagring av deras viner.
Druvorna odlas främst på granitjordar och genomgår mjuk krossning och temperaturstyrd jäsning för att bibehålla fräschör. Ingen klarning och bara en lätt filtrering före buteljering.
Viognier ”Glou-Glou” är producerat av druvor från toppen av sluttningarna runt Chavanay.
Druvorna krossas så fort de kommer in från vingården och druvjuicen får maserera med skalen i upp till 24 timmar innan den går vidare till ståltank för jäsning. Efter jäsning får vinet vila i nio månader med jästfällningen före lätt filtrering och buteljering. Vinet genomgår ingen klarning.
Total produktion uppgår till ca 1 800 liter per år
Producent | Domaine Faury |
Ursprung | Condrieu, Frankrike |
Druvor | 100% Viognier |
Passar till | Smakrika fisk- och skaldjursrätter, getos. Utmärkt på egen hand. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 grader |
Förpackning | 75 cl |
Artikelnummer | 70770 |
Övriga viner från Domaine Faury