Clos Lentiscus Sumoll Blanc de Noirs
D.O Penedès
Bodega Can Ramon är beläget i nationalparken Garraf precis vid medelhavskusten i Penedès. Här producerar bröderna Manel och Johan Avino biodynamiska naturviner sedan 2001. Bröderna arbetar utifrån en filosofi som grundar sig i ett jordbruk så som det såg ut före det moderna jordbruket tog vid. Det vill säga viner framställda med naturliga jästsvampar och utan kemiska tillsatser.
Clos Lentiscus Sumoll Blanc de Noirs 2013 är ett s.k naturvin framställt på den lokala blå druvan Sumoll, en gammal druva som inte är godkänd för appelationen D.O Cava, därav har vinet klassificerats som D.O Penedès. Druvorna skördas i gryningen för hand från stockar planterade 1939 i vingården La Torrentera belägen uppe i bergen i nationalparken Garraf. Jordarna här är magra med höga halter av mineraler.
Vinet har jäst en första gång på ekfat och sedan en andra gång på flaska där det har legat i 30 månader före degorgering. Inget extra socker är tillsatt vid degorgering.
Sumoll Blanc de Noirs har en gyllengul färg med en lätt rosa hint och är fullpackad av mineraler, mandel, örter och röda bär. Torr, fyllig och välbalanserad på tungan med bra längd.
Producent | Bodega Can Ramon |
Ursprung | D.O Penedès, Spanien |
Druvor | Sumoll |
Passar till | Aperitif, ostar och smakrika rätter på fisk och skaldjur. |
Serveringstemperatur | 6-8 grader |
Förpackning | 75 cl |
Artikelnummer | Privatimport |