Sus Scrofa Sumoll
Celler Pardas
Cellar Pardas tillhör den nya generationen vinproducenter i Penedès med fokus på terroir och lokala druvor som Xarel.lo, Macabeo och Sumoll.
Vingården stratades 1996 när Ramón Parera och Jordi Arnan köpte fastigheten Can Comas i Torrelavit med 60 hektar skog, betesmark och vinodlingar. Ramon (som är oenolog) och Jordi (som är agronom) strävar båda efter ett hållbart jordbruk och deras viner är sedan länge ekologiskt certifierade. För att undvika erosion så plogas inte jordarna och vid produktion används endast naturlig jäst. Vinerna genomgår ingen klarning.
Vinerna från Celler Pardas är ett självklart val för alla topprestauranger i Katalonien och den ytterst begränsade tillgången gör att vi är extra stolta över att kunna erbjuda ett urval av Pardas viner på den svenska marknaden.
Sus Scrofa Sumoll komme från två olika vingårdslägen planterade med över 60 år gamla stockar.
Druvorna skördas för hand och vinet jäser sedan med naturlig jäst i temperaturkontrollerade ståltankar. Slutagring sker i fyra månader i cementtank före buteljering.
Sus Scrofa (som för övrigt betyder vildsvin på latin) är en mjuk och klunkvänlig fruktbomb där mogna röda bär samsas med kryddor som lakrits och salvia. De sammetslena tanninerna och fina syran ger vinet ryggrad och struktur. Utmärkt vin till charkuturier, pasta och inte minst på egen hand när man är sugen på ett glas riktigt gott rött.