Gianluca Viberti är en nytänd stjärna i Piemonte. Av vissa ansedd som galningen som utmanar traditioner och går sin egen väg, men de flesta ser i Gianluca en innovatör och visionär som både producerar stora viner och inspirerar vinmakare och konnässörer världen över.
Gianluca Viberti har sedan barnsben arbetat i familjens vingårdar i Barolo. 2010 tog han steget och köpte loss tio hektar från sin far Giovanni Viberti i Vergne. Här byggde han upp sitt eget vinhus 460 Casina Bric, där 460 syftar på vingårdens altitud. Casina Bric är piemontesiska och betyder något i stil med ”vinhuset på kullen”.
Ansj' Rosso
Ansj’ Rosso är en röd blend av nebbiolo/barbera/dolcetto med de ungefärliga
proportionerna 60/35/5, exakt fördelning varierar från år till år beroende på
förutsättningarna. Vinet har jäst i 12 dagar på cementtank och sedan lagrats i
12 månader på en blandning av barriquer, cementtank och ståltank.
Producent | 460 Casina Bric |
Ursprung | Piemonte, Italien |
Druvor | Nebbiolo/Barbera/Dolcetto (65/35/5) |
Passar till | Smakrika kötträtter och lagrad ost |
Serveringstemperatur | 16-18 grader |
Förpackning | 75 cl |
Alkoholhalt | 14,5 % |
Artikelnummer | 72655 |
”Den ädla elegansen från Nebbiolo och den sprudlande strukturen och färgen från Barbera skapar med hjälp av Dolcetto en formidable ensemble för stjärnan i föreställningen, Rosso Ansj’: En explosion av unika dofter och smaker. En liten illbatting fullpackad med styrka som sakteligen växer upp till en ståtlig gentleman”
/Gianluca Viberti
PICKY DRINKS AB +46 (0)708 14 98 87 INFO@PICKYDRINKS.SE